matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór funkcji
Klaudi:
Napisz wzór funkcji liniowej, której wykres przechodzi przez punkty A= (−1;3), B= (−4;7)
28 lis 16:48
Saizou :
np. postać funkcji liniowej to y=ax+b , zatem 3=−a+b 7=−4a+b i rozwiąż układ
28 lis 16:50