matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
zielona :
Napisz wzór funkcji liniowej wiedząc , że miejsce zerowe funkcji jest −1/2 i dla argumentu 3,5 wartos funkcji wynosi 4
28 lis 16:26
Mati_gg9225535:
y=ax+b
1
f(−
) = 0
2
f(3,5) = 4 układ równań
1
0 = −
a + b
2
4 = 3,5a + b
28 lis 16:35