| 1 | ||
Zły wynik mi wychodzi powinien mi wyjść − | ||
| 3 |
| |x+1| | x+1 | |||
limx→(−1+)( | ) = limx→(−1+)( | ) | ||
| 2x2+x−1 | 2x2+x−1 |
| −1++1 | −1+ | |||
[ | ] = [ | ]= −1 | ||
| 2+−1+−1 | 1+ |
| x+1 | ||
1. limx→(−1+)( | ) | |
| 2x2+x−1 |
| |||||||||||||||||
2. limx→(−1+) | |||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
3. limx→(−1+) | |||||||||||||||||
|
| 1+0 | |||||||||||||||||
4) [ | ] | ||||||||||||||||
|
| 1 | ||
5) [ | ] | |
| −1+(2−0−0) |
| 1 | ||
6) | =0 ? | |
| −2+ |
| 0 | −1 | |||
Tam masz | a nie | |||
| 0 | 1 |
| 1 | |
= 0 i wszystkie inne równości są błędne. | |
| 2 |
| 1 | 1 | |||
Sorry, teraz widzę, ciągle myślałem, że takie liczby np. −2+ > 1. Czyli | = − | ? | ||
| −2+ | 2 |
| x+1 | ||
limx→(−1+) | = | |
| 2x2+x−1 |
| x+1 | ||
limx→(−1+) | ||
| 2x2+4x+2−3x−3 |
| x+1 | ||
limx→(−1+) | ||
| 2(x2+2x+1)−3x−3 |
| x+1 | ||
limx→(−1+) | ||
| 2(x+1)2− 3(x+1) |
| (x+1) | ||
limx→(−1+) | ||
| (x+1)[2(x+1)−3] |
| 1 | ||
limx→(−1+) | ||
| 2x−1 |
| 1 | 1 | |||
[ | = − | |||
| −2+−1 | 3 |