układ równań proszęęęę o pomoc!!!!!!!
ania: czy ktoś może to rozwiązać

(układ równań)
y=x+2
x
2+y
2−2x+8=−8
28 lis 15:51
28 lis 16:03
krystek: x2+(x+2)2−2x+16=0 i licz
28 lis 16:04
ania: ja zaraz napisze a ty sprawdzisz oke?
28 lis 16:06
ania: y=x+2
x2+x2+4−2x+16=0
28 lis 16:08
krystek: źle (x+2)2=...
28 lis 16:09
ania: y=x+2
2X2 +20−2X=0
28 lis 16:09
ania: krystek proszę Cię weź to zrób bo mi ręce opadają proszzęęęę
28 lis 16:10
krystek: (a+b)2=a2+2ab+b2 i stosuj , ręce nie opadną i nie odpadna od pisania
28 lis 16:14
krystek: (a+b)2=a2+2ab+b2 i stosuj , ręce nie opadną i nie odpadna od pisania
28 lis 16:14
ania: y=x+2
x
2+x
2+4x+4−2x+16=0
28 lis 16:18
ania: ?
28 lis 16:21
krystek: ok licz dalej
28 lis 16:22
ania: y=x+2
2x
2+4x+4−2+16=0
y=x+2
2x
2+4x−2x+4+16=0
Y=X+2
2x
2+2x+20=0 i co teraz delte
28 lis 16:26
ania: ?
28 lis 16:31
ania:
28 lis 16:37
28 lis 16:42
ania: dobrze zrobiłam
28 lis 17:38
ania: ?
28 lis 17:38