funkcje trygonometryczne
wesz: podaj wartości funkcji trygonometrycznych dla kątów ostrych trójkąta prostokątnego o podanych
bokach:
3,4,5
22 maj 16:51
sylwia gdańsk: chyba sobie jaja robisz sobisz tu sa potrzebne tylko wzory i praktycznie zadnej wiedzy
22 maj 16:53
wesz: mam jeszcze kilka przykładów i chce żeby tylko ktoś mi pomógł to zrobić to resztę sobie
poradzę, a tobie jak nie pasuje to nie musisz odpisywac
22 maj 16:54
tim: Sylwiu wyrażaj się... (niektórzy mają problemy).
22 maj 16:57
wesz: (niektórzy mają problemy) − czuć tu jakąś aluzją...
22 maj 16:59
sylwia gdańsk: heheheh co nie?xD
22 maj 16:59
tim:

| | b | | bok naprzeciw kąta | |
sin α = |
| = |
| |
| | c | | przeciwprostokątna | |
| | a | | bok przy kącie | |
cos α = |
| = |
| |
| | c | | przeciwprostokątna | |
| | b | | bok naprzeciw kąta | |
tg α = |
| = |
| |
| | a | | bok przy kącie | |
| | a | | bok przy kącie | |
ctg α = |
| = |
| |
| | b | | bok naprzeciw kąta | |
22 maj 17:00
sylwia gdańsk: a tak z ciekawosci ktora klasa?
22 maj 17:00
sylwia gdańsk: egipski
22 maj 17:00
tim: Aluzją? Jak 15−atek może aluzjować?
22 maj 17:01
sylwia gdańsk: Tim ze Ci sie chcialo...........
22 maj 17:01
wesz: dzięki tim, też tak myślałem żeby tak zrobić, lecz chciałem się upewnić
22 maj 17:02
wesz: a czego miało by mu się nie chcieć, chociaż potrafi pomóc a nie jak ty dodawać głupie
komentarze.
jeszcze raz dzięki tim
22 maj 17:05
tim: No problemo
22 maj 17:06
sylwia gdańsk: wesz dzieki
22 maj 17:10
Buu: Dziękuje za podpowiedz
16 paź 19:01