matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz równanie
Klaudi:
Wyznacz równanie stycznych do okręgu x
2
−4x+y
2
−2y−4=0, równoległych do osi OY.
28 lis 14:59
Bizon:
x
2
−4x+4+y
2
−2y+1−5−4=0 (x−2)
2
+(y−1)
2
=9 Środek S=(2,1) .... promień 3 szukane styczne to: x=−1 i x=5
28 lis 15:09