matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
natalia:
Ciągiem geometrycznym jest ciąg określony wzorem: A. a
n
=7 B. a
n
=n
2
C. a
n
=(−2)
n
+ 1 D. a
n
=3n−5
28 lis 14:58
natalia:
proszę o pomoc
28 lis 15:08
Bizon:
np A a
1
=7 q=1
28 lis 15:17