matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
deise:):
1
2
wyznacz niewiadomą y z równania
+
=1 dla x różnego od zera i x różnego od 1 i y
x
y
różnego od 0
28 lis 14:31
aniabb:
2
1
x−1
= 1−
=
y
x
x
y
x
=
2
x−1
2x
y=
x−1
28 lis 14:33