matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
olala :):
rzucamy pięć razy monetą oblicz a) wypadnięcie co najmniej raz orła b) co najmniej 3 razy orła b) co najwięcej 3 razy orła
5
0
1
1
1
no to a) zrobiłam tak że : P
5
(0) =
*(
)
0
*(
)
5
=
2
2
32
1
31
1−
=
32
32
natomiast nie wiem jak zrobić b i c
pomożecie
28 lis 13:14
olala :):
proszę ładnie
28 lis 13:26
olala :):
?
28 lis 14:38