narysuj wykres f
pomocy: narysuj wykres y=−3x2, a następnie przesuń tak, aby otrzymać y=−3(x+2)2−1
28 lis 10:40
Aga1.: Wykres funkcji −3x2 przesuń o 2 jednostki w lewo i 1 w dół.
28 lis 10:41
Aga1.:
28 lis 10:42
pomocy: jakich liczb użyłaś do tabelki
28 lis 10:44
aniabb: −1,0 1
28 lis 10:46
pomocy: y=−3x2
x −2 −1 0 1 2
y 12 −3 0 −3 −12 <−−− tabelka dobrze?
28 lis 10:56
Aga1.: Źle.
28 lis 10:57
Aga1.: y=−3x2
Gdy x=−2 to y=−3*(−2)2=−3*4=−12
Reszta ok.
28 lis 10:58
pomocy: w y powinno byc −12?
28 lis 10:59
pomocy: pomyłka przy przepisywaniu
28 lis 10:59
pomocy: dzieki aga1
28 lis 10:59