Napisać równania stycznych do wykresów podanych funkcji we wskazanych punktach:
meg: Napisać równania stycznych do wykresów podanych funkcji we wskazanych punktach:
a) f(x) = arctg x
2 , (0,f(0))
b) f(x) = px{x} , (e,f(e))
| | 1 − x | |
c) f(x)= arct |
| , (1, f(1)) |
| | 1 + x | |
28 lis 00:53
meg: b) f(x)= √x <−−− pierwiastek jest stopnia x
28 lis 00:58
meg: pomóżcie mam koło za 12 godzin
28 lis 01:01
aniabb: styczna ma wzór y= ax+b
gdzie a = f['(x0)
musisz policzyć pochodne .. wstawić za x dany punkt ..masz a
żeby policzyć b = f(x0)−a*x0
28 lis 09:03