xxx
Magda: Do Ety Pilne


czy możesz mi to wyjaśnić

czy to jest dobrze

równanie (1) opisuje okrąg S(5,0) i r1=4 i jego zewnętrze
równanie (2) opisuje okrąg S(5,0) i r2=5 i jego wnętrze
układ równań opisuje więc pierścień kołowy
dlaczego S(0,5) a nie S(5,0)

?
r1=4 r2=5
Pomagała mi Basia wczoraj ale nie zauważyłam tego czy to tak ma być
22 maj 14:06
Damian: okregi muszą mieć te same wspołrzędne sródkow aby po wycięciu powierzchni ograniczonej
mniejszym okręgiem powstał pierscien jesli oto pytasz...
22 maj 14:13
Eta:
Witam

Oczywiście ma być S( 5,0)
pierścień o szerokości
1 i bez brzegów!
widocznie Basia pomyliła się
w zapisie
Pozdrawiam
22 maj 14:13
tim: Czego, nie rozumiesz?
22 maj 14:14
tim: No właśnie

Hej Eta
22 maj 14:14
Magda: Eta wielkie dzięki czyli rysunek będzie taki jak podała mi Basia tylko że środek jest
S=5,0tak
22 maj 14:15
Eta:

Timuś

Czemu nie w szkole?
22 maj 14:15
tim: Już po... Dziś od 7.30 do 11.30

xD
Czekam na pizze xD
22 maj 14:16
Eta: Tak [P[Magda} ....... zwykłe przeoczenie w zapisie środka
22 maj 14:16
Eta:
A kto Ci tę pizzę przyrządza

...... też bym zjadła
22 maj 14:17
Magda: Bardzo Wam dziękuję, pozdrawiam

życze miłego dnia
22 maj 14:17
Eta: 
Ok wzajemnie!
22 maj 14:18
22 maj 14:20
Eta:
<hej> sylwia
22 maj 14:22
tim: Pizze robi kucharz w Pizzerni

<hej>
22 maj 14:23
sylwia gdańsk: heh ale w biodra mi pojdzie wiec sobie odmowie...
22 maj 14:25
sylwia gdańsk: i nie zamowie

22 maj 14:25
Eta:
A ja mam świeżutką
karpatkę .... mniam, mniam
22 maj 14:27
sylwia gdańsk: nawet mi nei mow bo sie odchudzam
22 maj 14:27
sylwia gdańsk: juz 7 kg stracone

22 maj 14:27
Eta:
Ja ważę
48kg 
...... więc się nie odchudzam
22 maj 14:28
Magda: To jeszcze raz ja, przerywam na chwilke ten smaczny temat i jeszcze prosze o pomoc
1. Sprawdź, czy dziedziny funkcji f(x)=
√(2x−3)/x+4 i g(x)=
√(2x−3)(x+4) sa równe.
1. f(x)
Z :x≠−4
2x−3x+4≥0
2(x−3/2)(x+4)≥0
x (−∞, −4) u <3/2,+∞)
g(x)
to samo tylko
x (−∞, −4> u <3/2,+∞)
wynika że nie śą równe
chodzi mi o ten nawias(−∞, −4> wynika z tego −4 należy a założenie jest x≠−4 i co z tym
22 maj 14:28
sylwia gdańsk: 48 na ile wzrostu

!
22 maj 14:29
Magda: halo pomóżcie
22 maj 14:29
Eta:
Do
Magdy....... proste ,że nie są równe

Dobrze rozumujesz
22 maj 14:32
sylwia gdańsk: Eta moge wiedziec ile masz lat?
22 maj 14:32
Magda:
no niby tak ale co z tymi nawiasami

te założeni jest tylko do f(x) dobrze zrobione jest to
zadanie
22 maj 14:33
Eta:
Tak, dobrze

D
f : x€( −∞, −4
) U <
32, ∞)
D
g: x€( −∞, −4
> U <
32,∞)
więc nie są
równe
22 maj 14:35
Magda: Eto dziękuję a możesz mi powiedziec czy to założenie x≠−4 to jest do tylko f(x) czy do całego
zadania
22 maj 14:37
Eta:
sylwia ...... kobiety nie mówią o swoim wieku

Zawsze są młode , nawet jak są "stare "
22 maj 14:38
Eta:
Magda..... oczywiście
tylko do f(x)
22 maj 14:39
Magda: dziękuję Ci bardzo pozdrawiam
22 maj 14:40
Eta: 
ok....... również pozdrawiam!
22 maj 14:41
sylwia gdańsk:
22 maj 14:41
Eta:
√3600 + 1 .........



...... wystarczy?
22 maj 14:42
tim: Chyba √360 + 1 xD
22 maj 14:43
sylwia gdańsk: Eta na ile wzrostu 48

22 maj 14:44
sylwia gdańsk: dowiem sie moze
22 maj 14:52
Eta:
No...... na 160 ....
22 maj 14:53
sylwia gdańsk: to BMI masz jak ja
22 maj 14:54
Eta:
Timuś

...... chciałabym
√360 +1
22 maj 14:54
22 maj 14:55
tim: Może i masz
√3600 + 1 ciałem, ale
√360 + 1 duchem
22 maj 14:56
sylwia gdańsk: no bo bylam 7 kg ciezsza
22 maj 14:56
Eta:
Dzięki Timuś

humor mi poprawiłeś
22 maj 14:58
tim: Eta, a nie?
22 maj 15:01
Eta:
hmmmmm.........
22 maj 15:02
tim: TAAAAAAAAK!
22 maj 15:03
Eta:
22 maj 15:04
sylwia gdańsk:
22 maj 15:04
tim: O boże. Mój kosz miał 24000 plików O.o W ciągu pół roku .. O m G
22 maj 15:10
22 maj 15:17
Eta:
22 maj 15:18
Damian: Eta a moze ty kojarzysz algorytm Forda−Fultersona

mam jedno zadanko z niego i na piechotę mam policzyc

i BUBA
22 maj 15:20
Bogdan:
Damianie, jestem ciekaw, ile lat mi przypisujesz?
22 maj 15:22
Eta:
Sorrry.......... szare moje komórki już "zmurszały"

Pytaj Bogdana....... jest
mózgiem matematycznym
22 maj 15:23
Eta:
22 maj 15:23
22 maj 15:28
Damian: To moja prośbę kieruję do Bogdana z tym Fultersonem...
Pod moim imieniem jest zadanko na forum
22 maj 15:29
Eta:
No nie wiem? .........
22 maj 15:29
Damian: Mam nadizeje ze jesli zle trafilem z wiekiem Bogdana to sie na mnie nie obrazi
22 maj 15:40
Eta:
Może się obrazić

......... bo ja bym dała Bogdanowi o wiele mniej
latek
22 maj 15:42
sylwia gdańsk: ja jestem pelnoletnia
22 maj 15:43
22 maj 15:45
Damian: ooo

no popatrz ja... hmmm ja nie mam 18lat...

już jakiś czas nie mam
22 maj 15:46
Bogdan:
Kiedyś zajmowałem się dziedziną zwaną badaniami operacyjnymi i takimi problemami badania
operacyjne się zajmują. Tobie chodzi o algorytm Forda−Fulkersona (nie Fultersona).
Słyszałem jedynie o tym algorytmie, ale nie znam szczegółów, chętnie jednak zapoznam
się z nim. A Tobie Damianie, a także innym polecam poznać, chociażby w zarysie badania
operacyjne.
PS. Nie potwierdzam i nie zaprzeczam Damianie liczbie lat, którą mi przypisałeś. Chociaż
ciekawi mnie, w jaki sposób określiłeś tę liczbę.
22 maj 15:46
sylwia gdańsk: eheh damian ty masz 21 na moje oko
22 maj 15:57
tim: A ja?
22 maj 15:59
sylwia gdańsk: 15
22 maj 16:03
tim: Bu..

, zgadłaś
22 maj 16:03
hanka: (2x3−9x2+13x−12):(x−3)
22 maj 16:06
hanka: mógłby mi ktoś pomuc z tym przykładem
22 maj 16:08
hanka: wykonaj dzielenie wielomianu
22 maj 16:09
hanka: halo
22 maj 16:10
hanka:
22 maj 16:10
sylwia gdańsk: oooooooo troche szacunku cwelu
22 maj 16:12
Eta:
to proste dzielenie:np; Hornerem
2 −9 13 −12
3 +6 −9 +12
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2 − 3 +4 0
więc wynik jest:
2x2 −3x +4
22 maj 16:13
sylwia gdańsk: Eta na czym ten sposob polega ale fajny!
22 maj 16:14
22 maj 16:15
sylwia gdańsk: Eta juz trudno a moglabys wytlumaczyc jak to zrobilas bo nie widzialam takiej metody
22 maj 16:17
sylwia gdańsk: Damian to ile lat dowiemy sie

?
22 maj 16:20
tim: Mam pytanie, co robicie jak jestescie chorzy (jak sie leczycie

)?
22 maj 16:39
sylwia gdańsk: nie lecze siue samo przechodzi
22 maj 16:48
tim: Taa

, a nie pijesz herbatki z miodem czy cioś ? Xd
22 maj 16:56
sylwia gdańsk: niexD
22 maj 16:56
tim: A nie wygrzewasz się pod pierzynką ?
22 maj 17:04
sylwia gdańsk: sie wygrzewam pod czyms innym


xD
22 maj 17:05
tim: ...?
22 maj 17:05
sylwia gdańsk: hehe
22 maj 17:07
sylwia gdańsk: pod kołdrą oczywiscie...!
22 maj 17:07
tim: Tak, tak, sylwia, to, że mam 15 lat nie znaczy ze jestem glupi

... A wlasciwie to ile TY
masz lat|?
22 maj 17:08
sylwia gdańsk: kobiet nie pyta sie o wiek!
22 maj 17:10
tim: To podaj w formie zagadki matematycznej
22 maj 17:11
sylwia gdańsk: nie lepiej nie
22 maj 17:25
tim: Taak

!
22 maj 17:30
sylwia gdańsk: nie!
22 maj 17:31
sylwia gdańsk: mam 18
22 maj 17:42
23 maj 16:27
Bogdan:

Damianie, takie przedmioty wykładane są najczęściej na wydziałach związanych z informatyką.
W Twoim zadaniu o wyszukaniu najkrótszej drogi spróbuj ułożyć macierz odległości między
poszczególnymi węzłami grafu i potem przechodź w tej macierzy idąc wierszami oraz
kolumnami od wybranego pola do pola z najmniejszą liczbą (liczba w polu jest równa
odległości między węzłami, których nazwy znajdują się w nagłówkach tablicy),
stąd do kolejnego pola z najmniejszą liczbą, aż dojdziesz do mety. Otrzymasz rozwiązanie,
które trzeba jeszcze zweryfikować. Tutaj otrzymaliśmy wynik: 77. To jest oczywiście dość
prymitywna metoda i nie zawsze daje od razu najlepszy wynik, ale jakieś pierwsze
rozwiązanie można takim sposobem uzyskać.
23 maj 17:00
Damian: Rozumiem
Poprobuje w tym kierunku zadanie rozwikłać
24 maj 13:23