matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
al
elo :
jezeli x
2
− y
2
= 14a
3
oraz x+y=21a, gdy a nie rowna sie 0, to wartosc wyrazenia x− y jest rowna
27 lis 23:53
ICSP:
(x−y)(x+y) = 14a
3
21a(x−y) = 14a
3
2a
2
x−y =
3
27 lis 23:56