Mam narysować wykres funkcji cyklometrycznej i wyznaczyć dziedzinę.
HelpPlease: Funkcje cyklometryczne − wykres i dziedzina. Proszę o pomoc

Mam narysować wykres funkcji cyklometrycznej i wyznaczyć dziedzinę.
2arcsin( 1 − 2x )
Rysunek:
http://jpghost.pl/Obraz-3_1354053797/
Chyba coś źle wychodzi. Mógłby ktoś krok po kroku rozpisać przekształcenia jakie powinny być?
Dziedzina:
−1 ≤ 1 − 2x ≤ 1
−2 ≤ −2x ≤ 0
1 ≥ x ≥ 0
x ∊ <0, 1> Dobrze?
27 lis 23:06
HelpPlease: Pomoże ktoś?
Jak po kolei przekształcić wykres arcsinx, aby otrzymać 2arcsin( 1 − 2x )
27 lis 23:23
MQ: 1. Rysujesz arcsin(x)
2. Odbijasz wzgl. osi OY
3. Przesuwasz o 1/2 w stronę dodatnią na osi OX
3. Zacieśniasz o czynnik 2 oś OX
4. Rozciągasz o czynni 2 wzdłuż osi OY
27 lis 23:29
Mila:

Dziedzina dobrze.
wykres:
f(x)=2 arcsin(1−2x)=−2arcsin(2x−1)
1) y=arcsinx translacja o wektor [1;0] niebieski⇒otrzymuje
2)y=arcsin(x−1) zielony
zagęśzczam, i otrzymuję
3)y=arcsin(2x−1) pomarańczowy;
4) podwajam wartości y=2arcsin(2x−1)
5) symetria OX i otrzymuję y=−2arcsin(2x−1)
Na dole nie zmieścił się.
27 lis 23:31
HelpPlease: czyli 2arcsin(−2x + 1) to jest to samo co 2arcsin −(2x − 1) i się ten "−" wysuwa przed funkcję
i mam:
−2arcsin(2x − 1)
27 lis 23:34
HelpPlease: I tak bardzo dziękuję za rozpisanie mi tego wszystkiego. Jeszce raz śliczne dzięki
27 lis 23:37
Mila: Arcsinx jest funkcją nieparzystą i to wykorzystałam.
27 lis 23:46