matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Pawełek:
Rozwiązać równanie. x
5
−x
4
−5x
3
+5x
2
+6x−6=0 Takie coś, jak to zrobić? Krok po kroczku
27 lis 22:48
ZKS:
x
4
(x − 1) − 5x
2
(x − 1) + 6(x − 1) = 0 (x − 1)(x
4
− 5x
2
+ 6) = 0 Dokończ.
27 lis 22:54