wyrazenia alg.
elo : zad1 róznica kwadratów liczb √2+1 i 2−√2 jest rowna:
a] −3, b] 3(2√2−1), c]3, d] √2
zad2 kwadrat roznicy liczb √3+√2 i √3− √2 jest rowny:
a] 12, b] 4√6, c] 8, d] 2√2
pomoże ktoś jak to sie robi ?
27 lis 22:19
krystek: (√2+1)2−(2−√2)2=...
27 lis 22:22
krystek: [(√3+√2)−(√3−√2)]2=..
27 lis 22:23
Mati_gg9225535:
1.
(√2 + 1)2 − (2 − √2)2 = ... = 3(2√2 − 1)
2.
(√3 + √2 − √3 + √2)2 = ... = 8
27 lis 22:25
elo : a w 2gim chyba wyjdzie 4 √6 tzn mi wyszlo
27 lis 22:49
krystek: To licz uważnie.
27 lis 23:07