matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań prosze pomocy , jak można to prosze o rozwiązanie z góry dzieki
moc:
x
2
+ y
2
= 250 x − y = 4
27 lis 21:56
Ajtek:
x
2
+y
2
=250 x−y=4 ⇒ x=y+4 (y+4)
2
+y
2
=250 y
2
+8y+16=250 y
2
+8y−234=0 Δ=.... y
1
=... y
2
=... x
1
=... x
2
=...
27 lis 21:58