Bo umiem to zrobić wyliczając miejsca zerowe
i wynik wyjdzie, ale wydaje mi się, że da się to jakoś szybko zrobić
| x2+1 | 1 | |||
Wiadomo, że | =3. Ile wynosi x2+ | |||
| x | x2 |
| x2 + 1 | 1 | ||
= x + | |||
| x | x |
| 1 | ||
x + | = 3 / 2 | |
| x |
| 1 | ||
(x + | )2 = 9 | |
| x |
| 1 | ||
x2 + | + 2 = 9 | |
| x2 |
| 1 | ||
x2 + | = 7 | |
| x2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
B=x2+ | =(x+ | )2−2x* | =(x+ | )2−2. | ||||
| x2 | x | x | x |
| x2+1 | 1 | |||
Oraz | =x+ | =3. | ||
| x | x |
a ja tyle nad tym myslalem