matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Zbyszko:
Witam, jaki to jest kąt −7/6 pi i jak to się liczy? Proszę o objaśnienie
27 lis 21:50
Nienor:
7
1
5
7
−
π= −π−
π= −2π+
π= −
*180
o
= −210
o
6
6
6
6
I nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć.
27 lis 21:54
Zbyszko:
Ok, dzięki.
27 lis 21:55