zadanie
Ania: |x − 1,2| − 6,8 = 0 pomórzcie prosze
27 lis 20:51
think: |x − 1,2| = 6,8 ⇔ x − 1,2 = 6,8 lub −(x − 1,2) = 6,8
27 lis 20:53
Piotr:
pomóżcie 
|x−1,2| = 6,8
x−1,2 = 6,8 lub x−1,2 = −6,8
27 lis 20:53
Ania: nie wiem jak rozwiązać to równanie:
27 lis 21:01
krystek: Piotr Tobie rozwiązał.
27 lis 21:02
Piotr:
ułamek = 0 ⇔ licznik =0. wiec tak jak pisalas i napisalismy Ci co dalej.
27 lis 21:02
Ania: dzięki

]
27 lis 21:05
Piotr:
za zdrowie
27 lis 21:08
Ania: ale wez jak to drugie zrobić? bo to jest inny przykład
27 lis 21:12
Piotr:
nie zauwazylem ze tam jest plus.
zrob analogicznie. przeczytaj co napisalem.
27 lis 21:14
Ania: wiem ze jestem mało kumata
27 lis 21:15
Ania: ale jak widze ułamek to już niewiem, jakbyś Ty rozwiązał to bym moze zrozumiała o co chodzi,
prosze
27 lis 21:17
Piotr:
wystarczy czytac ze zrozumieniem.
ulamek jest rowny 0 gdy licznik jest rowny 0 ( i oczyswiscie mianownik ≠ 0 ).
wiec przyrownujesz po prostu licznik do 0. a rownanie z wartoscia bezwzgledna robisz
analogicznie.
27 lis 21:20
Zosia:-]: Wykaż, dane dwie liczby są równe:
[(1−1+1−1)−1+1−1]−1 oraz [(2−1+2−1)−1+2−1]−1
27 lis 21:36