matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
she10:
Ziemia wykonuje obrut 360 stopni przez 24 godziny ,Przez ile minut wykonuje ona obrut o 5 stopni?
21 maj 22:53
xyz:
360
o
− 24 [h] 5
o
− x [h] x=
5*24
360
[h] x=1/3 [h]=20 [min] Obrót o 5
o
Ziemia wykonuje w 20 minut.
21 maj 23:04