Rzucamy 3 razy symetryczna monetą oblicz prawdopodobieństwo
alm: Rzucamy 3 razy symetryczna monetą oblicz prawdopodobieństwo że wypadną 3 orły i narysuj drzewo.
czyli:
A= {O, O, O}
|Ω|=3*2=6
27 lis 20:07
krystek: Ω=23
27 lis 20:08
Maslanek: |Ω|=23=8.
27 lis 20:08
alm: Ok ale jak narysować drzewo?
27 lis 20:10
krystek:

Wpisz sobie o, r
27 lis 20:11
Eta:
Na co Ci "drzewo"? ( już nie mają liści i śpią
27 lis 20:11
Eta:
Jak słyszę "drzewo" do takiego zadania... to słoiki w piwnicy mi się otwierają
27 lis 20:13
alm: Oj tam wiadome o co chodzi. Ale fakt drzewko ładniej brzmi
27 lis 20:14
krystek: Eto,na życzenie . Ale w moim ogródku perukowiec podolski ma jeszcze .
27 lis 20:14
alm: Jeszcze jedno jak na początku mamy 12 to następnie jest ile po prawej ile po lewej?
27 lis 20:15