matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij algebraicznie
zaq1234:
udowodnij algebraicznie ( logika, zbiory ) proszę o wyjaśnienie , bo nie wiem jak robić podane przykłady 1. A−(B∪C)=(A−B)∧(A−C) 2.C∧(A∧B)=(A∧C)∪(C∧B) 3.C∧(A∪B)=(A∧C)∪(C∧B) 4.(A∪B)−C=(A−C)∪(B−C)
27 lis 19:44