POTRZEBUJE POMOCy
maria: Dana jest funkcja f(x)=cosx−2√2/π X . Wykazać, że istnieje taki punkt c∊(0.1/2π) ze f(c)=0
27 lis 19:36
maria: pomożecie?
27 lis 19:44
maria: potrzebuje pomocy!
27 lis 19:46
Ingham: twierdzenie darboux znasz?
27 lis 19:47
maria: napisz jak rozwiazac
27 lis 19:51
Godzio:
f(0) = ...
f(
12π) = ...
f − ciągła więc z własności Darboux ....
myśl
27 lis 19:52
maria: nie wiem to nowe proszę o dokladna pomoc
27 lis 19:56
Godzio: Napisałem wszystko, wystarczy znać własność Darboux poczytaj na internecie, to nie jest trudne
pojecie
27 lis 20:03