matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Marta19:
rozwiąż równanie 2x +
√
3
x = 2
27 lis 19:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
x(2+
√
3
) = 2
2
x =
2+
√
3
i wyciągasz niewymierność z mianownika
27 lis 19:11
ICSP:
wyciągnij x przed nawias
27 lis 19:11
Marta19:
a ok dziękuje
27 lis 19:13