Liczba rozwiązań równania:
ona:): Liczba rozwiązań równania: x
2−5 / 5−x = 0, to:
bardzo prosze o pomoc

27 lis 18:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
krok 1
założenia
krok 2
mnożysz obie strony przez mianownik
krok 3
rozwiązujesz otrzymane równanie
krok4
sprawdzasz czy które rozwiązania spełniają założenia z kroku 1
krok 5
podajesz odpowiedź
27 lis 18:49
ona:): prosze zaczniesz to robic a ja sobie dokoncze, pls
27 lis 18:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
krok 1
zał.
5−x≠0 ⇔ x≠5
krok 2
x
2−5 = 0
krok 3
.....
dokończ
27 lis 18:53
Lizzie: 1) 5−x≠0 to jest założenie rozwiąż sobie
27 lis 18:53
ona:): to mam
27 lis 18:53
ona:): x = −5
27 lis 18:55
27 lis 19:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
masz pierwsze dwa kroki
miałaś sama dokończyć ... więc dokończ
27 lis 19:10