matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rówananie
Marta19:
rozwiąż równianie: a) √5x − 5 = √5 + 5
27 lis 18:41
Aniaaa:
√
5
x=
√
5
+5+5
√
5
x=
√
5
+10
√
5
+10
x=
*U{
√
5
√
5
}
√
5
x= 2
√
5
27 lis 19:09