'
d0an: Ze wzoru na liczbę e w granicy wychodzi mi:
| | 2 | |
lim→∞(1+ |
| )n= e2 , ale dlaczego nie może wyjść lim→∞(1+0)n=1? |
| | n | |
27 lis 18:37
Ingham: 1∞ to symbol nieoznaczony
27 lis 18:38
d0an: to 1∞=1 ,nie mogę jako wynik dać symbole nieoznaczone?
27 lis 18:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
niee ... bo to jest np. 1.000000000001372894732839472894237862378 ... to nie będzie 1
27 lis 18:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 0 | |
a czy możesz jako wynik podać |
| = 0  |
| | 0 | |
27 lis 18:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
albo
∞ −
∞ = 0
27 lis 18:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
albo 0*
∞ = 0
27 lis 18:51