objętość
młoda180: W sześcian o krawędzi 6 cm wpisano kulę czyli umieszczono tak że jej powierzchnia styka się ze
wszystkimi ścianami sześcianu. Ile razy objętość kuli jest mniejsza od objętości sześcianu. W
obliczeniach przyjmij że π=3
27 lis 17:59
Kejt:
V
sześcianu=a
3
r=6/2=3
próbuj

jeśli Ci się mimo to nie uda, napisz. postaram Cię dalej naprowadzić, ale to za jakieś 2−2,5
godziny
27 lis 18:01
MQ: r kuli = 1/2 krawędzi sześcianu
27 lis 18:01
młoda180: wyszło mi 36 razy ale nie wiem czy dobrze
27 lis 18:06
młoda180: już rozwiązałam dzięki za pomoc
27 lis 18:21