Sprawdź, które spośród punktów: należą
Tamara: Sprawdź, które spośród punktów: A=(1,2); B=(−1, −5); C=(−2, 11); D=(0,6) należą do prostej o
równaniu y=−3x+5
A 2=−3*1+5 2=2
B −5=−3*(−1)+5 −5=8
C 11=−3*(−2)+5 11+11
D 6=−3*0+5 6=5
należą te, które są sobie równe, czyli A i C?
27 lis 17:25
Mati_gg9225535: jesli dobrze policzylas to tak
27 lis 17:29
Mati_gg9225535: albo podstawiasz sam x, wyliczasz y i sprawdzasz czy jest taki sam jak druga współrzędna punktu
27 lis 17:30
Tamara: dziekuje
27 lis 17:33