matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.trygonometryczne
matma.ble17:
Oblicz wartosc pozostalych funkcji trygonometrycznych kąta α,wiedzac, ze: a) sinα=U
√
3
{4} ; b)
2
tgα=
3
27 lis 17:05
Mati_gg9225535:
√
3
a) sinα =
4
sin
2
α + cos
2
α = 1
2
sinα
b) tgα =
=
3
cosα
sinα
2
=
cosα
3
sin
2
α + cos
2
α = 1
27 lis 17:10