kto pomoże?
=): krótsza przekątna dzieli równoległobok o kącie 45 stopni na dwa trójkąty prostokątne. Oblicz
pole i obwód równoległoboku wiedząc że dłuższy bok ma 4√2 cm długości
21 maj 21:03
Basia: Pomagam
21 maj 21:19
Bogdan:

Czy to wystarczy?
21 maj 21:21
Bogdan:
Przepraszam Basiu, że nie uprzedziłem, że wchodzę w to zadanie.
21 maj 21:22
Basia:

b=4
√2
α=45
△ABD jest prostokątny równoramienny ⇒ h=a
z tw.Pitagorasa oblicz a
P = a*h = a*a = a
2
L = 2a+2b
21 maj 21:25
Eta:

...... jeszcze tylko mnie tu brakowało

Pozdrawiam Was!
spadam coś zjeść. ( zostawcie trochę zadań .
21 maj 21:30