ehhh
Dżisss: x
3+2x=3x
2 w odpowiedziach jest napisane : x=0 lub x=1 lub x=2
Mi nie wychodzą podane wyżej wyniki , jak należy wykonać to działanie

27 lis 16:20
Saizou : x
3−3x
2+2x=0
x(x
2−3x+2)=0
dalej dasz radę
27 lis 16:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
x3 − 3x2 + 2x = 0
x(x2−3x+2) = 0
x=0 ⋁ x2−3x+2 = 0
x = 0 ⋁ liczysz Δ i wyznaczasz x1 i x2
27 lis 16:21
Dżisss: dzięki wielkie wam , przed nawias wyciągnąłem sam , ale na deltę nie wpadłem w tym przypadku ,
pzdr ; )
27 lis 16:25
Saizou : bez delty

x(x
2−3x+2)=0
x(x
2−2x−x+2)=0
x[x(x−2)−1(x−2)]=0
x(x−2)(x−1)=0
zatem x=0 x=2 x=1
27 lis 16:29
Dżisss: Sprytnie
27 lis 16:31