matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja parzysta czy nieparzysta
adioae:
f(x) = x+
√
x
2
+1
x
2
+1 − x
2
1
f(−x) = −x+
√
x
2
+1
=
√
x
2
+1
− x =
=
=
x+
√
x
2
+1
x+
√
x
2
+1
[x+
√
x
2
+1
]
−
1
i nie wiem co powiedzieć o tym...
27 lis 16:06