Geometria analityczna, wykreś prostą daną równaniem
Tamara: Wykreśl prostą daną równaniem:
a) y=2x−3
b) y=−
12x+4
c) y=−2
Dziękuję za pomoc
27 lis 15:46
Mila: Przez dwa różne punkty przechodzi jedna prosta.
27 lis 15:49
Aga1.:
27 lis 15:49
Tamara:

czyli kolejny przykład b) przechodzi przez punkt na osi x −
12 i na osi y 4?
27 lis 15:52
Tamara: Albo inaczej = jak wyliczyć owe punkty, narysować narysuję
27 lis 15:57
Tamara: up
27 lis 16:05
Mila:

1) y=2x−3
punkty wykresu:
x=1 to y=2*1−3=−1 punkt(1;−1)
x=0 to y=2*0−3=−3 punkt(0;−3)
rysunek u Agi
x=0 to y=4
| | −1 | |
x=2 to y= |
| *2+4=−1+4=3 zielony wykres. |
| | 2 | |
3) y=−2 funkcja stała czerwony
27 lis 16:05
Tamara: Dziękuję, rozumiem już

Co ja bym zrobiła bez Was i tej strony, klasówka na bank byłaby oblana
27 lis 16:16