kto mi pomoże to sprawdzic ?
qwerty: ile to wynosi cos
45π4 
ja robię to tak
zamieniam na stopnie to wychodzi
cos 2025=cos(6*360−2025) =cos135=cos180−135=cos45=−
√22
z góry dzieki za odpowiedz
27 lis 14:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
| 45 | | 44 | | 1 | | 1 | | π | |
| π = ( |
| π + |
| π) = 11π + |
| π = 10π +(π+ |
| ) |
| 4 | | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
| | π | | π | |
cos (10π +(π+ |
| )) = cos (π+ |
| ) = ... |
| | 4 | | 4 | |
27 lis 14:56
qwerty: czyli wynik zgadza się z moim
27 lis 15:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
cos x = cos(2π−x)

a niby skąd to masz
27 lis 15:03
Artur_z_miasta_Neptuna: aaa faktycznie
27 lis 15:03
qwerty: czyli zgadza się ?
27 lis 15:05
Saizou : | | 45π | |
cos( |
| )=cos(2025)=(5*360+225)=cos(225)=cos(180+45)=−cos45 |
| | 4 | |
27 lis 15:09
qwerty: czyli zgadza się dziękuję bardzo za odpowiedź
27 lis 15:10