Dana jest funkcja f ( x)= log2 x . Naszkicuj wykres funkcji f , a następnie napi
stanislaw10112: Dana jest funkcja f ( x)= log2 x . Naszkicuj wykres funkcji f , a następnie napisz wzór funkcji
y= g(m), która każdej wartości parametru m przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania
f ( x)= m. Naszkicuj wykres funkcji g.
Nie rozumiem treści wię i nie umiem rozwiązać.Proszę o pomoc.
27 lis 13:55
Mila: f(x)=log2x taki wzór funkcji?
27 lis 14:07
Mila:

punkty wykresu:
| | 1 | | 1 | |
log2 |
| =−2 punkt( |
| ;−2) |
| | 4 | | 4 | |
log
21=0
log
22=1
log
24=2
log
2=m
y=2 to masz jeden punkt wspólny z wykresem
g(m)=1 funkcja stała , chyba, że inny wzór ma f(x)
27 lis 14:18