rozwiaz nierownosc
Basia: rozwiaz nierownosc −2x
2+x+1≥0
a=−2 b=1 c=1
Δ=b
2−4ac
Δ=1
2−4*(−2)*1
Δ=1+8=9
√Δ=9
x1=2
x2=−1
x∊(−
∞,−1) ∪ (2,+
∞)
ramiona w dol
tak trzeba to rozwiazac

moze ktos sprawdzic
27 lis 12:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
skoro ramiona w dół to czemu tak wygląda rozwiązanie

narysuj sobie ta parabole
27 lis 12:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
x1 źle wyliczony ... na pewno nie będzie to liczba całkowita >1
27 lis 12:52
Kejt: ramiona w dół..a policzyłaś na odwrót..
27 lis 12:52
Basia: x∊<−
12,1>
27 lis 13:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
teraz dobrze
27 lis 13:06
Basia: dzięki
27 lis 13:08