bede wdzieczna
maja: na diagramie slupkowym przedstawiono wyniki pewnego testu a.oblicz ilu uczniow wzielo udzial w
tescie b.oblicz srednia wyniku testu c.podaj mediane wynikow d.oblicz odchylenie standarowe
wynikow testu e.jaki %uczniow mialo wyniki wieksze od sredniej liczba uczniow na diagramie
jest okreslona od 0 do 5 ocene ndst− jes zaznaczone od 0 do 1,dop− tez od 0 do 1,dost− zero
,db− od 0 do 4,bdb−od 0 do 3, cel− od 0 do 1
27 lis 10:38
Artur_z_miasta_Neptuna:
super ... ale nie mamy diagramu
27 lis 10:46
irena_1:
ndst − 1
dop − 1
dst − 0
db − 4
bdb − 3
cel − 1
a)
Razem − 10 uczniów
b)
c)
Me=4
e)
d)
| | 1*(1−4)2+1*(2−4)2+0*(3−4)2+4*(4−4)2+3*(5−4)2+1*(6−4)2 | |
δ2= |
| = |
| | 10 | |
| | 9+4+0+0+3+4 | | 20 | |
= |
| = |
| =2 |
| | 10 | | 10 | |
δ=
√2
27 lis 10:46