Równanie (x+6 )2+y2=4 opisuje okrąg o środku w punkcie S i promieniu r. Wówczas
Iza: Równanie (x+6 )2+y2=4 opisuje okrąg o środku w punkcie S i promieniu r. Wówczas:
27 lis 10:24
Kejt: Wówczas..? odpowiedzi chyba powinnaś napisać?
27 lis 10:28
irena_1:
S=(−6, 0), r= 2
27 lis 10:29
Iza: ale jakto obliczyc? jakim wzorem? odpowiedz sie zgadza ale jak do tego dojsc?
27 lis 10:46
irena_1:
Równanie kanoniczne okręgu:
(x−a)2+(y−b)2=r2
S=(a, b) − środek, r− promień
Więc− tutaj a=−6, b=0, r=2
27 lis 10:48
27 lis 10:48