matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Długość promienia r okręgu opisanego na kwadracie jest równa 2 √3. Długość boku
Iza:
Długość promienia r okręgu opisanego na kwadracie jest równa 2
√
3
. Długość boku tego kwadratu ma wartość:
27 lis 10:23
irena_1:
a
√
2
r=
2
a
√
2
=2
√
3
2
a
√
2
=4
√
3
2a=4
√
6
a=2
√
6
27 lis 10:26