matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iloraz ciągu geometrycznego o wyrazie ogólnym an= 2 * 7njest równ
Iza:
Iloraz ciągu geometrycznego o wyrazie ogólnym an= 2 * 7
n
jest równe
27 lis 10:22
irena_1:
q=7
27 lis 10:27
irena_1:
a
n
=2
7
n
a
n+1
=2*7
n+1
a
n+1
q=
a
n
2*7
n+1
q=
=7
2*7
n
27 lis 10:59