matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x
maja:
wyznacz x,jesli liczby x,x+3,16 sa trzema kolejnymi wyrazami ciagu geometrycznego
27 lis 10:09
irena_1:
(a, b, c) − ciąg geometryczny, jeśli b
2
=ac (x+3)
2
=16x x
2
+6x+9=16x x
2
−10x+9=0 x
1
=1 lub x
2
=9
27 lis 10:28
maja:
27 lis 19:37