matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
deise:):
obwód trójkąta ABC wynosi 24cm połączono środki boków tego trójkąta i otrzymano trójkąt A
1
B
1
C
1
,którego obwód wynosi: A. 6cm B. 8cm C. 12cm D.18cm
27 lis 08:52
Aga1.:
1
d=
a
2
1
e=
b
2
1
f=
c
2
a+b+c=24/:2
1
1
1
a+
b+
c=12
2
2
2
27 lis 09:20