matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iloraz ciągu geometrycznego o wyrazie ogólnym an n = ⋅2 7 jest równy
Iza:
Iloraz ciągu geometrycznego o wyrazie ogólnym an= 2 * 7
n
jest równy
27 lis 08:34
krystek:
a
1
=2*7
1
a
2
=2*7
2
a
2
q=
a
1
lub z def
a
n+1
q=
a
n
27 lis 09:00