pochodne
OKLKS: Obliczyć pochodne:
f(x)=(lnx)arctgx
26 lis 23:46
OKLKS: prosze o pomoc!
27 lis 00:23
ZKS:
(ln(x))arctg(x) = earctg(x) * ln(ln(x))
27 lis 00:27
OKLKS: zupełnie tego nie rozumiem, da się to moze rozpisać prościej, krok po kroku?
27 lis 00:29
ZKS:
Ale to jest tylko wskazówka a nie policzona pochodna.
a = eln(a) ponieważ aloga(b) = b.
27 lis 00:32
Mila:
(lnx)
arctgx=e
arctgx*ln(lnx)
| | ln(lnx) | | arctgx | |
(earctgx*ln(lnx))'=earctgx*ln(lnx)*( |
| + |
| )= |
| | x2+1 | | xlnx | |
| | ln(lnx) | | arctgx | |
=[eln(lnx)]arctgx * ( |
| + |
| )= |
| | x2+1 | | xlnx | |
| | ln(lnx) | | arctgx | |
=(lnx)arctgx * ( |
| + |
| )= |
| | x2+1 | | xlnx | |
27 lis 00:33
Eta:
Mila 
sesję zaliczysz na
5
27 lis 00:34