| √3 | ||
sinx− | cosx=1 | |
| 3 |
| π | π | |||
sinx−tg | *cosx=1/*cos | |||
| 6 | 6 |
| π | π | π | π | |||||
sinx*cos | −tg | *cosx*cos | =1*cos | |||||
| 6 | 6 | 6 | 6 |
| π | π | √3 | ||||
sinx*cos | −sin | *cosx= | ||||
| 6 | 6 | 2 |
| π | √3 | |||
sin(x− | )= | |||
| 6 | 2 |
| π | π | π | 5π | |||||
x− | = | +2kπ v x− | = | +2kπ | ||||
| 6 | 6 | 6 | 6 |
| π | ||
x= | +2kπ v x=π+2kπ | |
| 3 |
| √3 | ||
Można było od razu mnożyć przez | i masz | |
| 2 |
| 1 | ||
sin(x) − | cos(x) = 1 | |
| √3 |
| π | π | √3 | ||||
sin(x) * cos( | ) − sin( | )cos(x) = | ||||
| 6 | 6 | 2 |
| π | √3 | |||
sin(x − | ) = | |||
| 6 | 2 |
| π | π | π | π | |||||
x − | = | + k * 2π ∨ x − | = π − | + k * 2π | ||||
| 6 | 3 | 6 | 3 |
dla "niewidzialnej ręki"