xxx
Marta: plis rozwiążcie mi to;
x + 3y =5
2x − y= 3
21 maj 20:03
Patryk007: x+3y=5/*(−2)
2x−y=3
−2x−6y=−10
2x−y=3
−7y=−7
y=1
x+3y=5
x+3*1=5
x=5−3
x=2
21 maj 20:06
Marta: dziekuje
21 maj 20:08
Eta:
mnożymy pierwsze równanie przez −2
−2x −6y = −10
2x − y = 3
−−−−−−−−−−−−
= − 7y = −7 => y = 1 to x +3*1 = 5 => x = 2
odp: x = 2 y= 1
21 maj 20:08
Eta:
Patryk ..... podawaj na przyszłość informację, że pomagasz , bo bez poptrzeby
dublujemy banalne rozwiązania
21 maj 20:10
Patryk007: OK, jestem nowy ;−)
21 maj 20:12
Eta: Ok

piszesz:
pomagam .... wysyłasz ...... i już jasne
liczysz sobie wtedy , a my tymczasem pomagamy innym bez straty czasu
Pozdrawiam!
21 maj 20:14
Patryk007: pomógłbyś mi ?
www.c3srv.surge8.com/c3files/mat/zzwekt1.jpg
www.c3srv.surge8.com/c3files/mat/zzwekt2.jpg
21 maj 20:18