matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
omega:
wyrażenie
4−(x+1)
2
1−2x+x
2
po uproszczeniu jest równe
26 lis 22:56
irena_1:
4−(x+1)
2
(2+x+1)(2−x−1)
(x+3)(1−x)
x+3
=
=
=
1−2x+x
2
(1−x)
2
(1−x)
2
1−x
x ≠ 1
26 lis 22:59