granice
Marek: potrzebna pomoc :
oblicz granicę ciągu :
26 lis 22:49
Ajtek:
Licz granicę Eulera.
26 lis 22:49
Marek: nie wiem jak i tutaj nie mogę znaleźć informacji o tym
26 lis 22:57
Marek: i nikt nie potrafi tego zrobić?
27 lis 00:21
Eta:
| | −3 | |
a) cn= [(1+ |
| )n+2](2n−1)/(n+2)= [e−3]2= e−6 |
| | n+2 | |
b) podobnie
27 lis 00:28
Eta:
| | −1 | |
b) [(1+ |
| )n+2](3n−1)/(n+2)= (e−1)3= e−3 |
| | n+2 | |
27 lis 00:36
Eta:
I co? zatkało?
27 lis 00:39
Marek: ok, dziękuje ale i tak nic z tego nie rozumiem
pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
27 lis 00:45